Werking

In tegenstelling tot vele andere organisaties die zich richten op jongeren met autisme kiezen we bewust voor een groepsgerichte aanpak. Voor onze deelnemers is het vaak moeilijk om in contact te komen met leeftijdsgenoten en samen iets te doen. De bedoeling van onze werking is dan ook een plaats te bieden waar deze doelgroep in een veilige omgeving in contact kan komen met andere jongeren en kan deelnemen aan activiteiten die leeftijdsgenoten ook doen. Vaak maken een aantal kleine aanpassingen voor onze deelnemers het verschil waardoor ze bij ons wel aansluiting vinden.

Een vereniging als Jonass is uniek in Vlaanderen door de doelgroep waarop we ons richten en door onze manier van werken. We organiseren elke maand activiteiten in Vlaanderen.

Onze begeleidersploeg bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers, elk met hun eigen kwaliteiten. Begeleiders met en zonder autisme vullen elkaar goed aan, daarnaast krijgen we ook ondersteuning van volwassen begeleiders met veel kennis van en ervaring met autisme.